Quinoa

Receptek

(0/0)

Banános quinoa puding

Hozzávalók:

- 1 bögre quinoa

- Másfél bögre víz

- 2 banán

- 1 bögre tej

- 1 bögre kókusztej

- 4 evőkanál méz (szétosztva)

- 1 evőkanál vaj

- 1 teáskanál őrölt fahéj (szétosztva)

- Egy csipet só

1. Mossuk meg a quinoát, öntsünk rá másfél bögre vizet és hagyjuk ázni fél órát.

2. Forraljuk fel a beáztatott quinoát majd hagyjuk kis lángon főni lefedve. Nagyjából 15 perc alatt elkészül.

3. Turmixoljuk össze a banánokat tejjel, kókusztejjel, 3 evőkanál mézzel, a vajjal, fél teáskanál fahéjjal és sóval. Csomómentesre turmixoljuk.

4. Ezt a keveréket öntsük a quinoára, folyamatos keverés mellett melegítsük, amíg besűrűsödik.

5. Öntsük a pudingot formákba, hagyjuk állni 1 órán át, majd szervírozás előtt cseppentsünk rá egy kis mézet és szórjuk meg fahéjjal.

quinoa5

Quinoa tabbouleh

Hozzávalók:

- 2 bögre víz

- 1 bögre quinoa

- Egy csipet só

- 2 evőkanál olívaolaj

- 4 evőkanál citromlé

- 3 db paradicsom felkockázva

- 1 db kígyóuborka felkockázva

- 2 csokor zöldhagyma felvágva

- 2 db sárgarépa vékonyra vágva

- 1 csokor petrezselyem apróra vágva

1. Mossuk meg a quinoát, majd adjuk hozzá a vizet, forraljuk fel. Miután felforrt, lassú tűzön hagyjuk főni lefedve. Akkor van kész, amikor felszívta az összes vizet.

2. Amíg fő a quinoa, keverjük össze a többi hozzávalót, majd miután kihűlt a quinoa, adjuk a zöldségekhez. Hidegen tálaljuk magában vagy köretként!

Quinoával töltött paradicsom

Hozzávalók:

- 1,5-2 bögre quoinoa

- 6 db nagyobb paradicsom, érdemes keményebbet választani

- 1 csokor petrezselyem apróra vágva

- 1 csokor zöldhagyma

- 5-10 db mentalevél apróra vágva

- 2-3 db bazsalikomlevél apróra vágva

- 1 db citrom leve és héja

- Só és bors ízlés szerint

- Olívaolaj

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.

2. Vágjuk le a paradicsomok tetejét, ügyeljük arra, hogy ne törjük össze a húsát! Célszerű egy kellőképpen éles kést használni, így ép marad a paradicsom. Kanalazzuk ki a magokat!

3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a petrezselymet, a zöldhagymát, a mentát, a bazsalikomot, a citromlevet és citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a quinoát és keverjük össze.

4. Töltsük meg a paradicsomokat a quinoás keverékkel, majd tegyük egy tepsibe. Célszerű a tepsibe előbb egy sütőpapírt tenni, de ha teflonbevonató tepsink van, akkor nem szükséges. Locsoljuk egy kis olívaolajat a paradicsomok tetejére. 45-60 percig süssük a töltött paradicsomokat, attól függően, hogy mennyire vastag a húsuk, illetve, hogy szárazabbra vagy levesesre szeretnénk sütni.

5. Ha elkészültek, hagyjuk hűlni, majd egy csipet bazsalikommal és néhány csepp olívaolajjal a tetejükön tálaljuk!

Quinoa kukoricával és zöldhagymával

Hozzávalók:

- 2 bögre quinoa

- 4 db kukorica lefejtve vagy 1db kukoricakonzerv

- 1 evőkanál vaj

- 1-2 csipet bors

- 1 kiskanál reszelt citromhéj

- 1 evőkanál méz

- 2 evőkanál citromhéj

- 1-2 csipet só

- 4 zöldhagyma felkarikázva

1. Ha egész kukoricát használunk, előbb megfőzzük őket, majd - miután kihűlt - egy éles késsel hosszában levágjuk róla a kukoricát.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a citromlevet, a citromhéjat, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a borsot és hagyjuk állni.

3. Mossuk meg a quinoát és főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben

4. A kész quinoát keverjük össze a zöldhagymával, a kukoricával és a dressinggel.

5. Tálalás előtt még sózhatjuk és borsozhatjuk.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).